Ansökan om attefallshus på webben

0
1413

Karlskrona kommun lanserar flera nya tjänster för att söka bygglov på nätet för t.ex. attefallshus. Det blir alltså enklare om du ska bygga både Attefallshus eller eldstad till exempel!

Karlskrona kommun lanserar flera nya tjänster för att söka bygglov på hemsidan. De nya självservicetjänsterna ska göra det enklare att ansöka och kortar väntetiderna när byggbranschen nu går mot högsäsong.

Redan idag kan går det att utföra många ärenden direkt på kommunens hemsida, men nu släpps fler självservicetjänster för den som går i byggplaner. Att anmäla sådant som inte kräver bygglov är ett exempel, det är en tjänst som dessutom kommer i flera olika varianter.

– På webben kan du anmäla en eller flera åtgärder som inte kräver bygglov. Men det finns också förenklade tjänster, till exempel om du ska bygga ett Attefallshus, en komplementbostad eller installera en eldstad, säger bygglovschef Kristina Stark.

På samma sätt har ansökan om bygglov kompletterats med förenklade tjänster. Du som vill kan söka marklov eller rivningslov separat, det är ärenden som normalt ingår i den mer omfattande ansökan om bygglov.

– Genom att vi gör tjänsterna enklare så blir det lättare för den som söker att lämna rätt uppgifter direkt. Om vi inte behöver be om kompletteringar så kan den som söker få besked snabbare, säger Kristina Stark.

Det går också att söka förhandsbesked direkt på webben. Något som underlättar för den som ska bygga eller stycka av en tomt utanför detaljplanerat område.

Synpunkterna från bygg- och fastighetsbranschen är värdefulla och används i arbetet med att utveckla och förenkla ansökningsprocessen. Per Harrtoft är vd för Utklippan Fastigheter och gillar att fler och fler ärenden kan skickas in digitalt.

– Det är enkelt och smidigt först och främst. Det blir en god struktur i inlämning som samtidigt är en checklista att man fått med sig allt till en komplett ansökan, säger Per Harrtoft.

Läs mer här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här