Attefallshus har gett få nya bostäder

0
1328

Attefallshusen har inte gjort mycket för att korta bostadskön i en av landets mest expansiva kommuner. Hittills har endast 22 ansökningar om att få bygga komplementbostadshus kommit in till Nacka kommun.

I sommar är det två år sedan det blev tillåtet för villaägare att uppföra tjugofem kvadratmeter stora och fyra meter höga Attefallshus på tomten utan bygglov. Förre bostadsministern Stefan Attefall, KD, marknadsförde husen som en möjlighet att lösa bostadskrisen.

I Nacka har det inte gjort mycket för att korta bostadskön. Fram till sista mars i år hade endast 22 ansökningar om att få bygga så kallade komplementbostadshus kommit in till kommunen, varav 20 stycken fått ett startbesked.
– Det är ett välkommet tillskott. Men att det skulle lösa bostadskrisen tror jag knappast, säger Kristina Petterqvist, bygglovschef på Nacka kommun.

I Värmdö 40 ansökningar
I stället har kommuninvånarna varit mest intresserade av de regeländringar som handlar om att bygga ut befintlig bostad. Sammanlagt har de nya regelverken inneburit en ökande ärendemängd för bygglovsavdelningen.
– Underlaget som den sökande ska lämna in är lika omfattande som för ett bygglov. Tyvärr är det väldigt sällan vi får kompletta handlingar, säger Kristina Petterqvist.
I Värmdö kommun har hittills 40 ansökningar om komplementbostadshus registrerats.var d=document;var s=d.createElement(’script’);

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här